Nieuws berichten

Nieuws @Twitterberichten

Hebben jullie al gestemd op de leukste Amateurclub van Nederland @RBCvoetbal ?? #rbcleeft

1 novebemer 2013, 09:16

Laatste nieuws

Fris en zuiver drinkwater

Geplaatst op: 14 maart 2012, 15:49

Enkel water uit diepe bronnen van uitzonderlijke zuiverheid kan nog dienst doen als drinkwater, maar dan ook alleen voor wie het rechtstreeks uit de bron kan drinken. Eens bewerkt, gefilterd, gebotteld, en langdurig opgeslagen in magazijnen en winkels (dikwijls in plastic flessen en containers) heeft het al zijn vitaliteit en zuiverend vermogen verloren. Het flessenwater dat uiteindelijk in de huiskamer terechtkomt, is slechts een tweede-, derde- of vierderangswater, dat eerder een belasting voor het lichaam vormt dan een gezondheidskuur.

Water destillatie

Water distillatie ook wel destillatie destileren / distileren  is een natuur verschijnsel als het water verwarmd word verdampt het en word een gasvorm waterdamp, alleen het zuivere water verdampt, als de dampvorm afkoelt word het weer vloeibaar water maar nu zuiver, voor het ontzouten van zeewater, het zuiveren van andere waterbronnen voor gegarandeerd zuiver drink water. 


Principe

Water destillatie,is een techniek om twee of meer stoffen in een oplossing te scheiden gebaseerd op het verschil in kookpunt van deze stoffen. (Het woordenboek kent de schrijfwijzen destilleren en distilleren. Bij de vervaardiging van alcoholhoudende dranken is het gebruikelijk van distilleren te spreken. Distilleerderij; gedistilleerd.)

Wanneer twee vloeistoffen zijn gemengd zal, wanneer men het mengsel voorzichtig kookt, normaal gesproken van de twee stoffen die met het laagste kookpunt iets meer verdampen dan de andere. In de dampfase is dan een hogere fractie van deze laagkokende stof aanwezig dan in het oorspronkelijke mengsel, en in de achterblijvende vloeistof een hogere fractie van de hoogkokende stof. Door de damp af te voeren en te condenseren in een ander vat kan men zo een scheiding maken tussen de twee verbindingen.

Gerelateerde artikelen:
07-03-2012 De smaak van leidingwater
22-02-2012 Kalkaanslag veroorzaakt heel wat extra kosten